Tootekirjeldus
Luustiku- ja lihaskonna vigastused – näiteks skeletilihaste, kõõluste, ligamentide, luude ja kõhre vigastused – on kõige sagedasemad nii harrastus- kui ka tippsportlastel, eriti kontaktspordialadel nagu jalgpall.
Neid kudesid iseloomustab see, et need koosnevad suurel määral kollageenist. Kollageen on struktuurvalk, mis mängib olulist rolli nende kudede tugevuse ja elastsuse tagamisel. Kui need koed saavad kahjustada – ülekoormuse või tugeva kontakti tõttu – vajab organism teatud aminohappeid, et taastada ja tugevdada nendes kudedes olevat kollageeni. Eriti tähtsad on aminohapped proliin, L-hüdroksüproliin ja glütsiin, mida leidub rohkelt želatiinis.
Hiljutised uuringud, kus kõõluseid on sihipäraselt koormatud, on näidanud, et 15 g želatiini koos 50 mg C-vitamiiniga kahekordistab kõõlaste kollageeni sünteesi võrreldes olukorraga, kus želatiini ei tarbita. Samuti on tõestatud, et lühikesed treeningud (<10 minutit), mis on suunatud kõõluste ja/või luude treenimisele, stimuleerivad kollageeni sünteesi kõige tõhusamalt siis, kui treeningute vahele jääb 6 tundi puhkust. Huvitaval kombel võib kollageeni süntees olla veelgi parem, kui želatiini tarvitada üks tund enne treeningut, sest sel ajal on kollageeni ülesehituseks vajalikud aminohapped veres tipptasemel.
Üks 6d COLLAGEN PEPTAN portsjon sisaldab 15 g puhast I tüüpi kollageenipeptiidi (PEPTAN®) ja 50 mg C-vitamiini. Kollageenipeptiidid, tuntud ka kui kollageenihüdrolüsaat, saadakse ensümaatilise protsessi käigus, kus želatiinis olevad valgud lõhustatakse väiksemateks osakesteks. Selle tulemusena lahustub kollageenihüdrolüsaat palju paremini kui želatiin, eriti külmades jookides. Tänu heale lahustuvusele ja neutraalsele maitsele saab 6d COLLAGEN PEPTIDES pulbrit lisada nii külmadele kui kuumadele jookidele.
Kokkuvõttes on 6d COLLAGEN PEPTAN ideaalne toidulisand lühikeste treeningute eel võtmiseks, kui eesmärk on luid, kõhre, kõõluseid ja/või ligamente taastada või tugevdada*. Samuti sobib see sportlastele, kes soovivad kiirendada vigastusjärgset taastumisprotsessi.
-
C-vitamiin aitab kaasa normaalse kollageeni moodustumisele, mis on oluline luude ja kõhre normaalseks talitluseks.
Soovitatav kasutamine
Sega 15 g (= 3 mõõdulusikat) pulbrit vähemalt 200 ml vee või mõne muu joogi sisse.
Tarbi alati 30–60 minutit enne lühikest treeningut (<10 minutit), mis on suunatud kõõluste, ligamentide, luude ja/või kõhre treenimisele või „koormamisele“. Võimalusel peaks see lühike treening toimuma kas 6 tundi enne muud treeningut või 6 tundi pärast seda.
Kasuta 1–3 portsjonit päevas, sõltuvalt treeningute arvust.
Toiteväärtused
100 g | 15 g (1 portsjon)
Energia: 1500 kJ / 359 kcal | 225 kJ / 54 kcal
Rasvad: 0,00 g | 0,00 g
sh küllastunud rasvhapped: 0,00 g | 0,00 g
Süsivesikud: 0,00 g | 0,00 g
sh suhkrud: 0,00 g | 0,00 g
Kiudained: 0,00 g | 0,00 g
Valgud (as is): 89,67 g | 13,45 g
Sool: 1,42 g | 0,21 g
C-vitamiin: 333 mg | 50 mg
Aminohapped (35 g kohta)
Alaniin: 1,09 g
Arginiin: 1,13 g
Asparagiinhape: 0,89 g
Tsüstiin: 0,00 g
Glutamiinhape: 1,67 g
Glütsiin: 2,77 g
Histidiin: 1,53 g
Hüdroksülüsiin: 0,16 g
Hüdroksüproliin: 1,53 g
Isoleutsiin (1)(2): 0,20 g
Leutsiin (1)(2): 0,39 g
Lüsiin (1): 0,46 g
Metioniin (1): 0,08 g
Fenyülalaniin (1): 0,28 g
Proliin: 1,55 g
Seriin: 0,46 g
Treoniin (1): 0,26 g
Trüptofaan (1): 0,00 g
Türosiin: 0,07 g
Valiin (1)(2): 0,32 g
(1) EAA – asendamatud aminohapped
(2) BCAA – hargnenud ahelaga aminohapped
Koostisosad
Veise kollageenihüdrolüsaat (Peptan®); C-vitamiin (askorbiinhape).
Võib sisaldada gluteeni, muna, maapähklite, soja ja piima jääke.





